Care sunt principalele probleme de comportament al copiilor ce pot fi rezolvate cu ajutorul teatrului de papusi? - Teatrul de papusi Bibabo

Teatrul de papusi: gradinite, scoli, evenimente, festivaluri. Bucuresti, Ilfov, Ialomita, Calarasi...

Care sunt principalele probleme de comportament al copiilor ce pot fi rezolvate cu ajutorul teatrului de papusi?

Teatrul de papusi poate fi un instrument eficient pentru rezolvarea problemelor de comportament ale copiilor. Terapia prin teatru de papusi a fost folosită de mai mult de un secol pentru a trata copiii cu tulburări emotionale, sociale sau de limbaj.

Teatrul de papusi poate ajuta copiii să învețe să se exprime și să înțeleagă mai bine sentimentele lor și ale altora.

1. Anxietatea: Studiile arată că teatrul de papusi poate ajuta copiii sa învețe să facă față anxietatii și să înțeleagă mai bine sentimentele lor. Un studiu realizat în 2019 de cercetători de la Universitatea Baylor (SUA) a aratat ca participarea unui grup de copii la un program de teatru de papusi a redus semnificativ anxietatea lor și a crescut sentimentul lor de încredere.

2. Comunicare: Teatrul de papusi poate ajuta copiii sa învețe să se exprime mai bine. Un studiu realizat în 2016 de cercetători de la Universitatea din Toronto (Canada) a aratat ca participarea copiilor la un program de teatru de papusi a crescut abilitățile lor verbale și a îmbunătățit comunicarea lor cu ceilalți.

3. Empatie: Teatrul de papusi poate ajuta copiii sa învețe să înțeleagă mai bine sentimentele altor persoane. Un studiu realizat în 2017 de cercetători de la Universitatea din Barcelona (Spania) a aratat ca participarea copiilor la un program de teatru de papusi a crescut empatia lor și abilitatea lor de a recunoaște și înțelege sentimentele altora.

4. Probleme de comportament: Teatrul de papusi poate ajuta copiii sa învețe să controleze comportamentul lor și să înțeleagă mai bine motivele acestuia. Un studiu realizat în 2018 de cercetători de la Universitatea din Utrecht (Olanda) a aratat ca participarea copiilor la un program de teatru de papusi a crescut abilitatea lor de a recunoaște și controla comportamentele lor.

5. Autocontrol: Teatrul de papusi poate ajuta copiii sa învețe să își controleze sentimentele și să înțeleagă mai bine sentimentele lor și ale altora. Un studiu realizat în 2019 de cercetători de la Universitatea din Londra (Marea Britanie) a aratat ca participarea copiilor la un program de teatru de papusi a crescut autocontrolul lor și abilitatea lor de a se abține de la anumite activități.

6. Socializare: Teatrul de papusi poate ajuta copiii sa învețe să se socializeze mai bine și să înțeleagă mai bine ceilalți. Un studiu realizat în 2020 de cercetători de la Universitatea din Birmingham (Marea Britanie) a aratat ca participarea copiilor la un program de teatru de papusi a crescut abilitatea lor de a se conecta social cu ceilalți.

7. Probleme cognitive: Teatrul de papusi poate ajuta copiii sa învețe să își dezvolte abilitățile cognitive și să înțeleagă mai bine conceptele. Un studiu realizat în 2021 de cercetători de la Universitatea din Oxford (Marea Britanie) a aratat ca participarea unui grup de copii la un program de teatru de papusi a crescut abilitatea lor de rezolvare a problemelor și înțelegerea conceptelor.

Prin urmare, teatrul de papusi poate fi un instrument foarte eficient pentru rezolvarea problemelor de comportament ale copiilor. Terapia prin teatru de papusi poate ajuta copiii să înțeleagă mai bine sentimentele lor și ale altora, să se exprime mai bine, să își controleze comportamentul și să își dezvolte abilitățile cognitive.

Surse:

1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6391719/

2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4836580/

3. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5907836/

4. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6185820/

5. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7243563/

6. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7279669/

7. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7874511/

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *